Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Home » Portfolio » Mahalo civilized food

Mahalo civilized food

  • από

Εργοδότης: Mahalo civilized food
Αρχιτεκτονική μελέτη – μελέτη εσωτερικού χώρου: Χρυσούλα Φωτσιτζή, Γεωργία Περδίκη
Στατική μελέτη: Δημήτρης Σιώμος, Γιάννης Χουρπουλιάδης
Μηχανολογική μελέτη: Παναγιώτης Σιάγκας, Γιώργος Χατζηαγγέλου
Τοποθεσία: Βεροίας 5, Άνω Λαδάδικα, Θεσσαλονίκη
Συνολικό εμβαδό: 74,00  m2
Χρόνος μελέτης: 2017
Χρόνος κατασκευής: 2017
Φωτογραφίες: Βίκυ Χατζηνικολάου, CAN studio


Το “Mahalo” είναι μια λέξη της Χαβάης με πολλές σημασίες όπως ευχαριστώ, ευγνωμοσύνη, θαυμασμός, εκτίμηση και σεβασμός.

To εστιατόριο δημιουργήθηκε σε συνέχεια ενός παλιότερου πρότζεκτ, του Μahalo Food Truck, ένα ρετρό Citroën van που μετατράπηκε σε καντίνα για να σερβίρει gourmet street food από όλο τον κόσμο.

Η σχεδιαστική προσέγγιση του εστιατορίου λοιπόν ξεκίνησε από τις ethnic επιρροές της κουζίνας του και την επιθυμία να προσφέρεται μία ζεστή, γεμάτη χρώμα, σχεδόν τροπική ατμόσφαιρα ενός υπαίθριου καλοκαιρινού μπαρ. Το κλίμα αυτό έρχεται σε απόλυτη αντίθεση με το άγριο, γκρι αστικό τοπίο της βιοτεχνικής περιοχής των Άνω Λαδάδικων, γεγονός που προσελκύει το βλέμμα του περαστικού.

Ο χώρος του παρασκευαστηρίου εξέχει προς το σαλόνι με τη μορφή ξύλινου περιπτέρου, δίνοντας την αίσθηση ανοιχτού μπαρ και προσφέροντας στον πελάτη οπτική επαφή με την κουζίνα. Στο δάπεδο του σαλονιού δημιουργείται ένα πάτερν από  βινυλικά πλακίδια σε διαφορετικά χρώματα από την παλέτα του πράσινου-κίτρινου. Στον χώρο δεσπόζουν μία επιμήκης ζαρτινιέρα με ψηλά τροπικά φυτά και πλήθος κρεμαστών φωτιστικών στοιχείων, κατασκευασμένων από καλάμι. Ένα μεγάλο μοναστηριακό τραπέζι από ανεπεξέργαστη ξύλινη επιφάνεια και ξύλινα τραπέζια τύπου πικ νικ ενισχύουν την αίσθηση της οικειότητας του κήπου. Η επιλογή των υφασμάτων ακολουθεί την ίδια κεντρική ιδέα, με την παλέτα της μέντας και τα τροπικά πατρόν.