Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Home » Portfolio » CITY College – Χώρος υποδοχής

CITY College – Χώρος υποδοχής

  • από

Εργοδότης: International Faculty of the University of Sheffield – CITY College
Αρχιτεκτονική μελέτη – μελέτη εσωτερικού χώρου: Λάμπρος Αντάρας – Ελευθερία Ζωγράφου
Τοποθεσία: Λέοντος Σοφού 3, Θεσσαλονίκη
Συνολικό εμβαδό: 260,00m2
Χρόνος μελέτης: 2014
Χρόνος κατασκευής: 2015
Φωτογραφίες: CAN studio


Το CITY College είναι το Διεθνές Τμήμα (Ιnternational Faculty) του Πανεπιστημίου του Sheffield. Δραστηριοποιείται στην Ελλάδα εδώ και 30 χρόνια. Το 2014 το πανεπιστήμιο αποφασίζει να δημιουργήσει ένα το lobby για τις κτηριακές του εγκαταστάσεις στην οδό Λ. Σοφού στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ο χώρος περιλαμβάνει τις χρήσεις υποδοχής φοιτητών / κοινού (γραμματεία, ενημέρωση σπουδών, γραφείο διασύνδεσης, σύλλογος φοιτητών) και αποτελεί την κύρια είσοδο στις υποδομές του πανεπιστημίου. Στόχος της συνολικής μελέτης είναι η άμεση ανάδειξη της δυναμικής της αντιπροσωπευτικής εικόνας του πανεπιστημίου του Sheffield και η δημιουργία φιλικής ατμόσφαιρας προς τους φοιτητές.

Ο διπλός χαρακτήρας του χώρου (γραφειακές υποδομές και χώρος υποδοχής / κίνησης) απαίτησε έναν σαφή σχεδιαστικό χειρισμό. Η όψη του χώρου παραμένει ελεύθερη για να επιτρέψει το φως να φτάσει μέχρι το βάθος και το μάτι να αντιληφθεί το σύνολο του χώρου. Στο βάθος δημιουργείται μια δεύτερη εσωτερική όψη πάνω στην οποία κατανέμονται οι γραφειακοί χώροι και στο ενδιάμεσο εμφανίζεται η γραμματεία και ο χώρος αναμονής.

Η χρωματική παλέτα του χώρου και των υλικών καθορίστηκε από το λογότυπο του πανεπιστημίου.