Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Home » Portfolio » Κατάστημα Powerpharm

Κατάστημα Powerpharm

  • από

Εργοδότης: Powerpharm
Αρχιτεκτονική μελέτη – μελέτη εσωτερικού χώρου-επίβλεψη: Ελένη Κομπατσιάρη, Σοφία Χατζηγεωργίου
Τοποθεσία: Μητροπόλεως 117, Θεσσαλονίκη
Συνολικό εμβαδό: 45,00 m2
Χρόνος μελέτης: 2017
Χρόνος κατασκευής: 2017
Φωτογραφίες: CAN studio, Powerpharm


Το κατάστημα της Powerpharm βρίσκεται σε κεντρικό και εμπορικό δρόμο της Θεσσαλονίκης, στη Μητροπόλεως. Παρά την ύπαρξη προγενέστερων καταστημάτων στην Αθήνα και σε άλλα μέρη στην Ελλάδα, η πρόθεση της εταιρείας ήταν να ανανεώσει και να ενδυναμώσει το εταιρικό της προφίλ μέσω αυτού του καταστήματος, ώστε να γίνει πιο αναγνωρίσιμο.

H Powerpharm είναι εταιρεία που δραστηριοποιείται στην πώληση ορθοπεδικών και παραφαρμακευτικών προϊόντων στην Ελλάδα. Πρόθεσή μας ήταν να προσδώσουμε χαρακτήρα ιατρικού περιβάλλοντος στο κατάστημα, δημιουργώντας ένα χώρο όπου κυριαρχούν οι καθαρές γραμμές και ο άπλετος φωτισμός. Χρησιμοποιήθηκε το άσπρο ως κυρίαρχο χρώμα , με λεπτομέρειες στα χρώματα της εταιρείας, το κόκκινο και το μπλε, στη βασική τους απόχρωση και σε καθαρά σχήματα.

Η δυσλειτουργία του μακρόστενου χώρου αντιμετωπίστηκε με τη νοητή του κατάτμηση σε 3 μέρη. Ο εισαγωγικός καθαρός τετράγωνος χώρος με διπλό ύψος όπου εκτίθενται τα προιόντα, ο χώρος εξυπηρέτησης και ο πιο ιδιωτικός χώρος στο βάθος για τους εργαζόμενους. Ο εργονομικός σχεδιασμός των επίπλων και η διάταξη τους στο χώρο αποσκοπούν στην διευκόλυνση της λειτουργίας του καταστήματος και στην καλύτερη απεικόνιση των προιόντων.