Παιδότοπος στα Νέα Μουδανιά

  • από

Εργοδότης: Ιδιώτης
Αρχιτεκτονική μελέτη – μελέτη εσωτερικού χώρου: Σάββας Τσελεπίδης, Χρυσούλα Φωτσιτζή
Τοποθεσία: Ν. Μουδανιά, Χαλκιδική
Συνολικό εμβαδό: 220,00  m2
Χρόνος μελέτης: 2018
Χρόνος κατασκευής: 2018
Φωτογραφίες: CAN studio


Το project αφορά στην αρχιτεκτονική μελέτη του καθιστικού των γονέων σε ένα χώρο παιχνιδιού για παιδιά. Βασική προϋπόθεση ήταν ο εγκάρσιος διαχωρισμός της κάτοψης, εφόσον ζητούμενο ήταν η δημιουργία ενός καθιστικού με δυνατότητα οπτικής επαφής – γονικής επίβλεψης του χώρου παιχνιδιού .

Το όριο αυτό μεταξύ των δύο χώρων μεταφέρθηκε στην οροφή και ενισχύθηκε με ένα έντονο χρώμα, ενώ παρέμεινε σε υψηλότερη στάθμη σε σχέση με την υπόλοιπη οροφή του χώρου που κατέβηκε για να εξυπηρετήσει τις απαιτήσεις των μηχανολογικών εγκαταστάσεων.

Το σαλόνι ακολούθησε το ύφος γαλλικής bistrot, που έδωσε μία οικεία αίσθηση ζαχαροπλαστείου. Επιλέχθηκαν ταμπλαδωτές ξύλινες επιφάνειες και βελούδινα υφάσματα σε παστέλ χρωματισμούς σε αντίθεση με τα έντονα χρώματα των παιχνιδιών.