Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Home » Portfolio » Μπουγάτσα Σαρρή

Μπουγάτσα Σαρρή

  • από

————————————————————–_____________——————————–πατάρι
————————————————————–_____________——————————–ισόγειο

Εργοδότης: Μπουγάτσα Σαρρή
Αρχιτεκτονική μελέτη – μελέτη εσωτερικού χώρου: Λάμπρος Αντάρας – Σάββας Τσελεπίδης
Τοποθεσία: Κομνηνών 23, Θεσσαλονίκη
Συνολικό εμβαδό: 90 m2
Χρόνος μελέτης: 2017
Χρόνος κατασκευής: 2017
Φωτογραφίες: Βασίλης Μούμκας


Στόχος ήταν η ανάδειξη της φιλοσοφίας της επιχείρησης Σαρρή, δηλαδή η ποιότητα σε συνδυασμό με τη καινοτομία. Έτσι οι επιλογές μας για τη δημοφιλή γλυκιά συνήθεια της πόλης ήταν η πρωτοτυπία στο σχεδιασμό, η ποιότητα στα υλικά και τα φωτεινά και έντονα χρώματα.

Στη βιτρίνα του καταστήματος τα προϊόντα τοποθετούνται σε θερμαινόμενο μαύρο γρανίτη ώστε αυτά να διατηρούνται ζεστά και φρέσκα για περισσότερο χρόνο και με μικρότερη κατανάλωση ενέργειας, καθώς ο γρανίτης είναι ενα φυσικό πέτρωμα με μεγάλη θερμοχωρητικότητα. Επιπλέον τα προιόντα αναδεικνύονται λόγω του κοντράστ των χρωμάτων.  

Η συνολική σύνθεση του καταστήματος βασίστηκε σε ορθοκανονικές μοντέρνες και καθαρές γραμμές. Στην όψη έγινε προσπάθεια να αναδειχθεί το μεγάλο ύψος του καταστήματος με το μεταλλικό κιγκλίδωμα το οποίο είναι εμπνευσμένο από τη μορφή του σιταριού. Αντίστοιχα στο εσωτερικό για τον ίδιο λόγο προτάθηκε η υποχώρηση του παταριού και το ενιαίο φωτιστικό που συνδέει τα δύο επίπεδα του καταστήματος.

Στο δάπεδο του καταστήματος μια περίτεχνη κατασκευή αποτελούμενη από 1600 ξεχωριστά κομμάτια άσπρου και μαύρου μάρμαρου δίνει στο χώρο μια πολυτέλεια από τα περασμένα χρόνια μια και η οικογένεια Σαρρή σερβίρει μπουγάτσα από το 1955. Αυτή η παράδοση υπενθυμίζεται με έναν πρωτότυπο τρόπο στον τοίχο καθώς η φωτογραφία του παππού Σαρρή έχει τυπωθεί μέσω UV τεχνολογίας στα λευκά πλακάκια. Τέλος για τη χρωματική παλέτα του καταστήματος πέρα από τα διαχρονικά άσπρο και μαύρο, επιλέχθηκε το γαλαζοπράσινο χρώμα της όψης και των λεπτομερειών του καταστήματος.