Ζαχαροπλαστείο Ζάχαρη

  • από

Εργοδότης: Ζάχαρη
Αρχιτεκτονική μελέτη – μελέτη εσωτερικού χώρου: Λάμπρος Αντάρας, Γιούλη Περδίκη
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Συνολικό εμβαδό: 53,00  m2
Χρόνος μελέτης: 2015
Χρόνος κατασκευής: 2015
Φωτογραφίες: CAN studio


Η «Ζάχαρη» βρίσκεται σε ένα στενό δρομάκι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Στόχος ήταν  η δημιουργία ενός minimal χώρου που θα λειτουργεί ως ουδέτερο σκηνικό με πρωταγωνιστή τα γλυκά.

Το ξύλο, ως κυρίαρχο υλικό του εξοπλισμού, και το φουξ «σπάνε» την ψυχρότητα του γκρι, του λευκού και του μπλε.  

Το διαχωριστικό ανάμεσα στο παρασκευαστήριο και το πωλητήριο επιτρέπει ελεγχόμενη οπτική επαφή με την προετοιμασία των προϊόντων, ενώ παράλληλα το ημιδιάφανο γυαλί δημιουργεί ένα παιχνίδι με σκιές.