Εργαστήρι θεάτρου και εικαστικών για παιδιά σε διατηρητέο κτίριο

  • από

κάτοψη εργαστηρίου

Εργοδότης: Svoura | Art Lab
Αρχιτεκτονική μελέτη – μελέτη εσωτερικού χώρου: Λάμπρος Αντάρας, Γιούλη Περδίκη
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Συνολικό εμβαδό: 140,00  m2
Χρόνος μελέτης: 2018
Χρόνος κατασκευής: 2019
Φωτογραφίες: CAN studio


Το εργαστήρι θεάτρου και εικαστικών βρίσκεται στον 1ο όροφο διατηρητέου κτιρίου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Αποτελείται από δύο αίθουσες θεάτρου, μία αίθουσα εικαστικών, χώρο παιχνιδιού και ένα café για τους γονείς που περιμένουν τα παιδιά τους.

Στόχος ήταν να σχεδιαστεί ένας άνετος και πολυμορφικός χώρος που ενθαρρύνει τη φαντασία, τη δημιουργικότητα και το παιχνίδι σε κάθε σημείο του.

Η επέμβαση έγινε με σεβασμό στην ιστορία του κτιρίου. Διατηρήθηκαν και συντηρήθηκαν ο γύψινος διάκοσμος της οροφής, τα παλιά ξύλινα δάπεδα στις αίθουσες διδασκαλίας, καθώς και τα τσιμεντοπλακίδια στους υγρούς χώρους. Ο σχεδιασμός της επίπλωσης ακολούθησε λιτές γραμμές και η  επιλογή χρωμάτων και υλικών έγινε με σκοπό να δημιουργηθεί ένα ουδέτερο φόντο  πάνω στο οποίο θα αναδεικνύει τις δημιουργίες των παιδιών.