Ανακαίνιση κατοικίας στην οδό Αρριανού

  • από

κάτοψη ορόφου

Εργοδότης: Ιδιώτης
Αρχιτεκτονική μελέτη – μελέτη εσωτερικού χώρου: Γιούλη Περδίκη, Σάββας Τσελεπίδης
Τοποθεσία: Κέντρο Θεσσαλονίκης
Συνολικό εμβαδό: 105,00  m2
Χρόνος μελέτης: 2018
Χρόνος κατασκευής: 2018
Φωτογραφίες: CAN studio


Το έργο αφορά στην ανακαίνιση διαμερίσματος σε πολυκατοικία του ’60  στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η αναδιαρρύθμιση των λειτουργιών (μεταφορά της κουζίνας στον χώρο δίπλα από το καθιστικό) υπαγορεύτηκε από τις ανάγκες των νέων ιδιοκτητών και την βασική αρχή για διαβάθμιση της ιδιωτικότητας εντός του διαμερίσματος. Η διατήρηση των υγρών χώρων (λουτρού και wc)  στον πυρήνα του διαμερίσματος εξυπηρετεί την ίδια αρχή.

Η στενότητα χώρου έδωσε την έμπνευση για παιχνιδιάρικη επικοινωνία του λουτρού με το WC μέσω ενός … ντουλαπιού,  ενώ οι  ιδιότροπες οξείες γωνίες αξιοποιήθηκαν με την δημιουργία ενδιαφερόντων αποθηκευτικών χώρων

Ο σχεδιασμός της κουζίνας, σε πολύ λιτές γραμμές, συσχετίστηκε με την επιλογή για επίστρωση των δαπέδων με ενιαίο ξύλινο δάπεδο. Η επιλογή για  διατήρηση και επισκευή των δαπέδων από μωσαϊκό στο καθιστικό και το χωλ εισόδου αναδεικνύει με σεβασμό την ηλικία του διαμερίσματος.