Μεταβαλλόμενος χώρος σε διαμέρισμα

  • από

Κατοικία Νακας

πριν / before
μετά / after

Εργοδότης: Ιδιώτης
Αρχιτεκτονική μελέτη – μελέτη εσωτερικού χώρου: Ελευθερία Ζωγράφου, Σοφία Χατζηγεωργίου
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Συνολικό εμβαδό: 25,00  m2
Χρόνος μελέτης: 2014
Χρόνος κατασκευής: 2014
Φωτογραφίες: CAN studio


Πρόκειται για διώροφο διαμέρισμα συνολικού εμβαδού 60,00 τ.μ. Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε στο α επίπεδο του διαμερισματος, εμβαδού 25,00 τ.μ., με σκοπό την καλύτερη διαχείριση του περιορισμένου χώρου που περιλαμβάνει κουζίνα, καθιστικο και  WC και τη δημιουργία περισσότερου αποθηκευτικού χώρου. Για το λόγο αυτό σχεδιάστηκε κατασκευή με επένδυση από δρύινο καπλαμά η οποία μεταβάλλεται ανάλογα με τις ανάγκες των χρηστών του διαμερίσματος. Περιλαμβάνει αποθηκευτικούς χωρους, επιφάνεια που ανοιγει για να αποκαλύψει ράφια και να σχηματίσει ένα τραπέζι και καμουφλάρει την είσοδο για τον χώρο της κουζίνας που μεταφέρθηκε κάτω από το κλιμακοστάσιο του διαμερίσματος.

Με τον τρόπο αυτό δημιουργείται ένας μεταβλητός χώρος, με περισσσότερη δυνατότητα για αποθηκευση, και δυνατότητα να απομονώνεται ο χώρος της κουζίνας από τον χώρο του καθιστικού , που μέχρι πρότινος αποτελούσαν ενιαίο χώρο.